Biografie

Hij is een allround, muzikale manus van alles. Gepassioneerde muzikant. En helpt ook jong talent in hun ontwikkeling. Zo is er maar één: Hansen Tomas! 33 jaar. Zanger, pianist, liedjesmaker en tekstdichter. Produceren doet ie ook, schrijven voor andere artiesten net zo graag. Het liefst wat hij nu doet is zijn eigen muziek maken en spelen. Dat bewees hij al eerder met een paar grote hits en nu weer. Hij wordt al jong meegevoerd in het maken van muziek, krijgt het van huis mee. Beide ouders zongen in de kerk, vader speelde drums en gitaar, zijn oudste broer speelde in een bandje en zijn tweelingbroer zong. Dan moet het raar lopen wil je in zo’n familie geen gevoel en talent voor muziek ontwikkelen. Geïnspireerd door zijn muzikale omgeving ontwikkelt hij dat talent, speelt vanaf zijn 13e piano en gitaar. Zingt. Oefent dag en nacht. En slijpt aan een eigen sound.

“Ik heb geleerd dat je beter 2 of 3 dingen goed kan doen, dan denken dat je dat met 5 of 6 ook kan. Mijn zoontje is het mooiste wat er is. En in mijn muziek kan ik mijn gevoelens uiten, kan ik er mijn leven in kwijt Dat maakt mij zielsgelukkig, ik zou niets anders willen doen”.

Hansen Tomas was er qua showbizz al vroeg bij. Hij deed op zijn 15e mee aan het eerste seizoen van Idols en aan Popstars: The Rivals. 4 jaar later, 19 pas, scoorde Hansen zijn eerste joekel van een hit: 1000 en 1 Gedachten. Hij tekende zijn eerste platencontract in 2008 en werkte samen met bekende namen als Alain Clark, Tjeerd Oosterhuis en Han Kooreneef. Zijn album ‘Stad & Land’ vloog de deur uit. Trad in het voorprogramma van Gerard Joling op. Was beste maatjes met Giel Beelen en zat aan tafel bij DWDD. Zijn naam was gevestigd en zijn ster rijzende. Maar de roem en alles wat daarmee samenhangt eiste ook zijn tol. Hansen sloeg een andere kant op, ging overal in mee en gleed af. Afkicken deed hij in een kliniek, hij zette de afgelopen jaren door en werkte aan een succesvol herstel. Muziek maken bleef hij onverminderd doen, maar op een lager pitje. Hij ging andere dingen doen, ging produceren, leerde de opnamekant van het vak, maakte commercials. Hansen werd vader en volwassen.

We zijn 12 jaar verder en Hansen Tomas is terug als nooit tevoren. Clean, zorgelozer en blijer en voor 100% gefocust op muziek, genieten dus. En ook super actief. Schreef en componeerde voor Tino Martin een gouden plaat en alsof hij nooit is weggeweest breekt hij weer door met zijn kenmerkende sound: Popmuziek met een R&B-randje – en een Nederlandse tekst. Natuurlijk maken ook zijn onweerstaanbare looks Hansen compleet!

Maar er is meer. Na zijn opvallende entree in de muziekwereld, kent hij de ups en downs van het artiestenvak maar al te goed en gebruikt hij nu zijn kennis en ervaringen in de muziekscene om jong talent te helpen ontwikkelen en te begeleiden. En ze te laten leren van zijn fouten en verkeerde beslissingen. Ze te helpen zich staande te houden in de soms knotsgekke muziek industrie. Hansen ontwikkelt samen met zijn management een programma waarmee hij langs popscholen, muziek- en DJ opleidingen zal toeren.

“Blijf bij jezelf is wat ik in die 10 jaar geleerd heb, maar vertrouw zakelijk gezien wel iemand die echt het beste met jou voor heeft. Zodat je daar samen mee kan optrekken. Iemand die zijn (artiestenmanagement)vak gewoon goed verstaat. Betrouwbaar is. Dat helpt je enorm”.

Hansen Tomas woont in Apeldoorn en droomt nog van dat volle stadion, spot op hem achter de piano, iedereen die luidkeels meezingt, kippenvel! En een duet met Willem – Willy – De Bruin van The Opposites, dat zou pas vet zijn. Een artiest die zichzelf is, niet omkijkt in wrok, geleerd heeft van zijn fouten en gepassioneerd bezig is met zijn muziek.

Zijn nieuwe single ‘De Bom’ komt 26 februari 2021 uit. De titel zegt al genoeg…

Management

BRNDRZ.MANAGEMENT
Michelangelostraat 107 HS
1077 CA Amsterdam
The Netherlands
nathalie@brndrzmanagement.com
+31 616 234 975

Boekingen

BENZ AGENCY
A: Velmolenweg 83
5401 HL Uden
The Netherlands
info@benzagency.nl
0413 231 292

Label

Cornelis Music
Van Dijklaan 22
1427 AE Amstelhoek
The Netherlands
+ 31 (0) 20 76 51 818

Publisher

BMG
Oude Amersfoortseweg 123-2
1212 AA Hilversum
The Netherlands
+31 (0) 35 303 22 00
info@bmgtalpamusic.com